kau.dah.bisu.eh?

August 11, 2007

“Kenapa tiba-tiba kau hilang?”

Hidup aku tak pernah lari dari membuat keputusan-keputusan yang kurang bijak; demikian juga bagi yang ini. Keputusan untuk menulis sorakan dan maki hamun hati yang kadang-kadang aku sendiri tak faham. Biarkan mereka tahu. Biarkan mereka ketawa. Aku peduli apa?

Dulu kau kata akulah pelangi mu?

Dulu juga, kau pernah berkata yang aku ni hero (ulang: hero!) mu.

Dan dari dulu lagi, aku dah kata – “Wahai gadis yang comel, jangan terlalu memujiku, kerana aku tak berupaya untuk menahan godaan itu..”

Aku lelaki. Dan aku akan bertindak seperti seorang lelaki. Punya upaya untuk memberi kata-kata keramat yang bisa buat kau goyah. – Bukankah aku dah kata.

Apabila hati dah diusik, semacam ada adunan yang dah sebati sedikit. Akan tahu juga sesuatu yang tak kena pabila sampai waktunya.

Tamat. Habis. Entah kenapa. Hilang. Mana kau pergi?

Nah. Ambiklah ubat. Tulisan ini sebagai tanda rasa marah aku. Aku tak peduli. Aku ingin marah juga. Aku peduli apa.

“Aku menulis bukan kerna nama..” – itu kata Abg. Ramli Sarip.

“Aku menulis kerana kau, kerana aku marahkan kau!” – ini kata-kata aku. Mungkin hanya untuk sekejap sahaja. Jangan takut ya wahai gadis yang comel. Aku tidak sekejam itu.

Oleh itu, membuat satu keputusan yang kurang bijak adalah lebih baik daripada tidak membuat apa-apa keputusan.

Aku.dah.malas.dah!

Advertisements

2 Responses to “kau.dah.bisu.eh?”

  1. ct Says:

    greetings…

    Salam…Hey Mije, awok frust ek??? Alaa…. rilex aaarrr…. Life goes on… Jalan mesti ke depan.. remember?? Hmmm… frankly speaking… sy penoh xperience bendo mcm nih…Lagi teruk.. sbb yg gagal tu ialah my marriage… D worst part is, i keep it 2 myself.. No one know tmasuk la me parent… i pretend everything ok.. no problem… but d truth is when m alone or look at me junior while she is sleeping… i cry cry cry… & keep crying till no more tears.. Hmmm… lagi buat sy sakit & nak meraung when qiqi ask “mama, where is Papa?? huwagghhhh syahdu gilerr siot… but I have 2 be strong for her..Hmmm… memang sedih when we love someone, we really care for them, served them like a king, & everything is him.. him… & him.. but, at the end this damn bugger buat hal… memang frust menonggeng nonggeng… aggghhhhh… Ingat senang ke nak throw all d memories.

    Pastuh mula la teringat when i served breakfast.. sblm nih x gheti masak pun, but sanggup everyday balik keje penat mcm mana pun.. call my mom… mintak recipe to make dinner for him… then everyday mop the house… sume baju tersusun cantik & siap iron… kalau dulu anta dobi jer.. but bcoz m proud of our marriage… kalau boleh sume nak buat sendiri.. every single day!!…Agghhh sedih sedih!! Takpe.. takpe… i appreciate those moment coz i gain lot of xperience & it makes me lebih berrhati hati.. hehe

    But then, ya… i realize something… why m i so damn stupid frustrated sorang sorang but d other side hepi with their own choice/decision!!! Why should i??? Rasa mcm bodoh sgt saye nih… huhuhu

    Hmmmm… my life thorn & scratch!!! but, hey if i keep behave like this… habis laaa…. No no no… dari jatuh tergolek dog tuh… i slowly learn how to duduk, merangkak, berdiri & berjalan… Yeeeaaaaahhhh!!! it works… I made it… haaaaa… Now i can run, i can fly (feel like flying la) hehehe… i can do lots of thing… cume swimming je x pandai pandai lagi… always post pone d class.. hikhikhik

    As a life partner, i believe with nak senang sama2 & nak susah lagi la kena sama2 support each other. rite? I m so hepi when i play a major part to build his business & alhamdulillah rezeki anak kot.. Success!! But, i guess.. mungkin sbb dah banyak duit sgt kot… haaaa mulalah mcm mcm benda kreatif dia nak buat… So, m sorry that i cant proceed with this episode of drama.. Huwagh… I made a decision.. to quit from this ikatan suci.. Yeahhh… Tuhan tu Maha Kaya… Lepas split, out of sudden… his business drop… Pity him… He call me to borrow 5 figures money… Ok for d sake of my jr because qiqi carries his name… I give la…. But, he bullshit me again… Tipah tertipu… he use that money buat belanja kawin… (Can U imagine!!!) Gile ahhh!! Tapi, x pe… kalau die hepi nak buat mcm tuh… its his choice… I have nothing to do with him anymore.. Just wish him all d best & hepi marriage…
    Karma dlm kehidupan… served him right!! 2 months after that begging me.. nak rujuk.. nak rujuk… Sorry morry the morning glory la kan….. BOLEH BLAH!!!

    Actually, sy tak suke share my personal matters… but hey, as a gud frenz of mine… since we know each other for like 10 years rite? this is d best moral support i guess i can share with u… Mije… kalu awok raso awok frust sgt.. remember ade org lain yg 10 @ 100 @ 1000 kali lebih frust dari kite.. Dan kalau awok raso hidup awok susoh… remember ramai lagi org lain beribu kali lebih susoh dari kite.. Dengan itu… marilah kite bersame same menyertai GEGAR U!! Tunjukkan lambang perpaduan.. heheheh.. gapo ni?? just kiddin’ ha?
    Dan… kalau dah senang… Jgn lupa diri.. Ingat Tuhan.. Ingat family… & mmmmm… sentiasalah beringat!

    U know what!! Mase sy tgh frust giler giler dolu dolu.. awok tau dok.. sy buat gapo? I keep on repeating dengar lagu “Radiohead – Creep”.. awok tau x lagu tuh? Sy layan jer dengar lagu tuh non-stop.. dengar dengar & dengar lagi smpi rase nak muntah… & rasa mcm bengong bengong!!! hehehe…
    Then… haaaa… jeng jeng jeng… I switch to lagu “I will survive – Gloria Gaynor @ Cake”… I keep on repeating lagu nih… smpi i get the spirit to motivate meself… Tapi sempat nangis lagi la… Adusshhhh dussshhh dusshhh jiwang karat!! haha funny.. Start from that point.. sy mula dgn jalan terus ke depan… jgn toleh kebelakang!!!
    Cubo awok try resipi giler saya nih…. hikhikhik

    Me proud of u.. & think u r doing pretty well now… Live life to the fullest!! Yeeaahhh… Go Mije Go!! U can do it!! And i believe maybe one fine day, InsyaAllah kalau ada jodoh, u can meet again with her (maybe she has her own personal problem that she cant share with u?) … or awok dipertemukan jodoh dengan yg better than that!! Only God Knows!

    Saya doakan semoga awok selalu ceria ceria, hepi hepi, murah rezeki, tenang & do whatever u want to do… Begitu jugok dgn member2 kito yg lain2 & sume sume org jugak lah… Amin… (Hah ni doa pagi jumaat nih, moga dimakbulkan.. Amin..)

    Ape lagi ek? Hmmm… mcm biase, awok tahulah.. sy nih selalu melalut… ape sy tulis pun sy x tahu… tapi.. layan jer laa….Just to make u hepi hepi… & kalau ader terlanjur kate kate… please 4give me… Yang baik itu dtg nyer dari Allah jua dan yg silap, selalu melalut lalut & yg selalu ala ala bengong tuh datangnye dari kesilapan sy sendiri..

    Cau cin cau.. & salam…

    Best Regards,
    ct

  2. ha.mije.san Says:

    CT!
    komentar yang maha panjang. Hehe.
    Terima kasih kerana berkongsi.
    Jangan bimbang ya, marah ini hanya bersifat sementara.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: